El Joc de Badalona

Accedir al joc

He oblidat la contrasenya

Fa pocs dies que s'han...

8 de maig 2018

Fa pocs dies que s'han enderrocat les anomenades cases verdes, uns habitatges que hi havia a l'illa compresa entre els carrers de Coll i Pujol i de Sant Ramon i la plaça de l'Alcalde Xifré. Van ser conegudes amb el malnom de verdes perquè en un moment donat la seva façana es va pintar d'aquest color. En un dels locals també hi va haver el conegut bar Los Candiles.

Aquestes cases, de fet, van ser construïdes als anys 30, en plena guerra civil. El projecte arquitectònic va ser fet per part de l'arquitecte municipal de Badalona, en aquell moment de caràcter interí. En saps el nom?

Respostes:

  1. Joan Pujol i Pascuet
  2. Joan Amigó i Barriga
  3. Joan Padrós i Fornaguera

La resposta correcta és: a

79.7% respostes correctes

Per saber-ne més...

Les cases verdes van ser construïdes amb el compromís de l'Ajuntament de Badalona, amb un projecte de 16 habitatges d'estil racionalista projecte de l'arquitecte municipal interí, Joan Pujol i Pascuet. La proposta va ser aprovada pel Ple Municipal el 15 de desembre de 1936, i la construcció es va acabar abans d'acabar la guerra civil, si bé es van deixar alguns espais sense resoldre.

Podeu veure la seva història en aquest article de Joan Expósito i Rodríguez  (2005) al web de l'Associació de Veïns de Coll i Pujol.

← Pregunta anterior Pregunta següent →

Veure llistat de preguntes anteriors




El Burot